Logo
skip to content
Laatste nieuws:

Qbuzz wil nieuwe bussen

Qbuzz wil nieuwe bussen

LEEUWARDEN - Vervoerder Qbuzz vraagt het provinciebestuur 2 miljoen euro om zijn vloot bussen in Zuidoost-Friesland te kunnen vervangen.

lees meer


Problemen met de oplaadpunten in de bus (AVM's)

Leeuwarden, 8 december 2011 - De laatste tijd ontvangen we (GrienLinks Fryslân) regelmatig klachten over de oplaadpunten in de bus. Mensen die hun kaart willen opwaarderen worden verrast door een...

lees meer


Strippenkaart definitief afgeschaft in Friesland

In Friesland kan vanaf vandaag de strippenkaart niet meer gebruikt worden. Iedereen wordt geacht gebruik te maken van de OV-chipkaart voor een enkele reis. Voor abonnementshouders verandert er...

lees meer


Waar blijft het dalurenproduct voor de OV-chipkaart?

LEEUWARDEN - De strippenkaart wordt definitief afgeschaft per 30 juni. Maar er is nog steeds geen dalurenkorting mogelijk met de OV-chipkaart, ondanks toezeggingen van toenmalig gedeputeerde Adema...

lees meer


Laatste reacties

Zeg dat wel

Regels zijn regels, maar er zijn uitzonderingen. situaties als deze die een ieder van ons (ongevraagd en ongewild) overkomen. Schrijfster had saldo en meerdere malen geprobeerd in te checken. Coulance...


Het is heel simpel

Het is heel simpel, zwartrijden mag niet. Als inchecken niet lukt koop je een kaartje of begeef je je naar het loket. Punt. De conducteur had gelijk, of je dat als reiziger nou leuk vindt of niet. Het...


Dikke

Waar ik voorheen voor 1,20 naar mn school kon kost het nu 4,70. 9,40 om van school weer terug te komen s i c k


het blijft aanmodderen met abonnementen e.d.

Goed dat jullie de vinger aan de pols houden. Mogelijk wordt het tijd om de geduputeerde Jehannes Kramer om opheldering te vragen hoe het nu allemaal komt want ik heb begrepen dat men straks met nieuwe...


VERHUIZEN UIT ARRIVA GEBIED

Ook ik heb zo\'n vreselijke ervaring met Arriva. Geef mij de NS maar. Veel klantvriendelijker!


Voor een beter OV!
GrienLinks wil het Openbaar Vervoer in Friesland verbeteren. Jij kunt daarbij helpen door je ervaringen te melden op deze site. Ga naar het Meldpunt. En help mee aan een beter OV. Een beter OV begint hier!

MeldPunt Beter Openbaar vervoer Friesland

Klik hier om je ervaring met het Openbaar Vervoer in Friesland te melden. Deze informatie gebruiken we om het OV in Friesland te verbeteren. Alle velden zijn verplicht om in te vullen. Je e-mailadres wordt niet op de site getoond. Als je liever niet onder je eigen naam het bericht wilt schrijven, mag je een schuilnaam opgeven. Als je dat niet nodig vindt vul dat twee keer (ook bij schuilnaam) je echte naam in. En dat heeft natuurlijk wel de voorkeur. Het kan zijn dat we contact met je opnemen om te controleren of je de echte afzender bent van het bericht.

GrienLinks houdt zich het recht voor om bijdragen niet te plaatsen, te verwijderen of in te korten. Als je een bijdrage opstuurt ben je daar mee accoord.

Naam: Pipi
Onderwerp: Bus
Bijdrage: Type hier je tekst over je ervaring met het Openbaar Vervoer in Friesland. Voor de invoering OV chipkaart dalkaart Dokkum Leeuwarden 2,50 nu met ov chipkaart 4 euro!!!! Ik reis 3 keer per week heen en terug dat is per dag 3 euro X 3 is 12 euro per week meer, Het zou niet duurder worden!!
Naam: Cees
Onderwerp: OV-chipkaart
Bijdrage: Had OV studentenkaart al twee weken in huis maar kon product bestelling er niet op krijgen, op diverse oplaadpunten geprobeerd.Terwijl studiefinanciering al in was gegaan.
Moest twee weken lang retour wonplaats- Groningen zelf betalen.
Kostenpost circa 200 euro. Is niet te declareren volgens OV organisatie. Schande! Gezien de lakse OV organisatie had ik anders verwacht.
Naam: kajeel
Onderwerp: Trein
Bijdrage: Ik heb bij NS gevraagd hoe het zit, sls ik met een persoonlijke OV chipkaart van A naar B reis en DEZELFDE DAG weer terug. Er wordt dan 2x een enkeke reis gescand en berekend, terwijl een retour goedkoper is. Blijkbaar is de computer niet in staat te zien, dat op dezelfde kaart heen en weer is gereisd, waardoor een retour zou moeten kunnen worden berekend. Dit moet natuurlijk worden geregeld.
Naam: piet
Onderwerp: OV-chipkaart
Bijdrage: Heb via site persoonlijk OV chipkaart aangevraagd met automatisch opladen als saldo minder dan 5 euro is.
Krijg de kaart thuis met een brief dat ik het automatisch opladen eerst moet activeren bij een NS balie met brief en legitimatie. Blijkt dat dat alleen kan ik Groningen of Leeuwarden. Erg onhandig als je in Heerenveen woont!
Je kunt dus via internet alles bestellen.........maar je moet toch nog naar een grote plaats waar een balie is.
Mijn man heeft de voordeeluren kaart en kon het wel via internet krijgen en bij de automaat de bestelling ophalen. Vreemde situatie.
Naam: n.v.t.
Onderwerp: Bus

OV-chipkaart
Bijdrage: Ik reis 3 keer in de week naar Lemmer( en stap elke keer op de zelfde plaats op en stap ook elke keer op de zelfde plaats uit. (Van Mac.Donald Joure naar Mac.Donald Lemmer) Het zou dus elke keer in prijs gelijk moeten zijn!!
Niets is minder waar. Het prijs verschil is soms wel 2,50 (Duurder, natuurlijk is het nooit goedkoper). Het varieerd van 3,10 en 5,76, ik ben dus veel duurder uit. Heb per brief geklaagd (week 28) met handtekening van een behulpzame chauffeur die het helemaal met me eens was. Ik heb hier niets meer van gehoord. Wat nu te doen!!!!!
Naam: Heerenveen
Onderwerp: Bus

OV-chipkaart
Bijdrage: Voor mijn reizen woning-werk is vervoer vanwege de werkgever van toepassing. Dat betekent dat de werkgever mij voorziet van een bus abonnement streekvervoer en de kosten daarvan voor zijn rekening neemt.
Bij instappen toonde ik mijn abonnement en kan vervolgens zitten.Sinds kort is mijn klassieke abonnement vervangen ddor een OV chip abonnement.
Mijn dagelijkse reis woning-werk visa versa staat op deze OV chip jaart geladen. Oplade niet nodig.Trouw checkte ik elke dag in en uit.
De ramp voltrok zich dinsdag ochtend 21 september. Bij inchecken sloegen alle lichten op rood. Onvoldoende saldo, opladen was de boodschap. Op de terugreis hetzelfde.
Ik moet negatieve energie aanwenden en mijn OV chip abonnement via de werkgever inleveren en op storing laten controleren.
Gelukkig heb ik mijn klassieke abonnementskaart nog niet ingeleverd. De chauffeur vindt het prachtig als ik deze toon.
Naam: Martina
Onderwerp: Bus

OV-chipkaart
Bijdrage: Jeugd tot 18 jaar betaalt nu met maand/week kaart gereduceerd tarief. De chipkaart kent dat niet.
Naam: Talitha
Onderwerp: Bus

OV-chipkaart
Bijdrage: Slechte ervaringen. Vaak OV chipkaart bij mij in de bus naar Drachten. Deed het kastje het weer is niet. Of inloggen lukte wel, tijd om uit te loggen en \'t kastje deed het niet meer. Nutteloos de OV Chipkaart want hij doet het dus heel vaak niet eens. En het wordt nu nog duurder!
Naam: J.
Onderwerp: Trein
Bijdrage: mijn ov kaart werkt alleen in bus en tram maar niet bij NS. Na 5 0,20/min telefoontjes,oplaadpunten waar geen "boodschap"blijkt te zijn en 2x bezoek aan een NS-service punt wilde ik maar een nieuwe kaart aanvragen maar het geld kan er niet van afgehaald worden. Storend is vooral dat bij NS niemand initiatief toont en bv de kaart wil innemen en vervangen
<< Vorige pagina
11-20 van de 50
Volgende pagina >>
up