Logo
skip to content
Laatste nieuws:

Qbuzz wil nieuwe bussen

Qbuzz wil nieuwe bussen

LEEUWARDEN - Vervoerder Qbuzz vraagt het provinciebestuur 2 miljoen euro om zijn vloot bussen in Zuidoost-Friesland te kunnen vervangen.

lees meer


Problemen met de oplaadpunten in de bus (AVM's)

Leeuwarden, 8 december 2011 - De laatste tijd ontvangen we (GrienLinks Fryslân) regelmatig klachten over de oplaadpunten in de bus. Mensen die hun kaart willen opwaarderen worden verrast door een...

lees meer


Strippenkaart definitief afgeschaft in Friesland

In Friesland kan vanaf vandaag de strippenkaart niet meer gebruikt worden. Iedereen wordt geacht gebruik te maken van de OV-chipkaart voor een enkele reis. Voor abonnementshouders verandert er...

lees meer


Waar blijft het dalurenproduct voor de OV-chipkaart?

LEEUWARDEN - De strippenkaart wordt definitief afgeschaft per 30 juni. Maar er is nog steeds geen dalurenkorting mogelijk met de OV-chipkaart, ondanks toezeggingen van toenmalig gedeputeerde Adema...

lees meer


Laatste reacties

Zeg dat wel

Regels zijn regels, maar er zijn uitzonderingen. situaties als deze die een ieder van ons (ongevraagd en ongewild) overkomen. Schrijfster had saldo en meerdere malen geprobeerd in te checken. Coulance...


Het is heel simpel

Het is heel simpel, zwartrijden mag niet. Als inchecken niet lukt koop je een kaartje of begeef je je naar het loket. Punt. De conducteur had gelijk, of je dat als reiziger nou leuk vindt of niet. Het...


Dikke

Waar ik voorheen voor 1,20 naar mn school kon kost het nu 4,70. 9,40 om van school weer terug te komen s i c k


het blijft aanmodderen met abonnementen e.d.

Goed dat jullie de vinger aan de pols houden. Mogelijk wordt het tijd om de geduputeerde Jehannes Kramer om opheldering te vragen hoe het nu allemaal komt want ik heb begrepen dat men straks met nieuwe...


VERHUIZEN UIT ARRIVA GEBIED

Ook ik heb zo\'n vreselijke ervaring met Arriva. Geef mij de NS maar. Veel klantvriendelijker!


Voor een beter OV!
GrienLinks wil het Openbaar Vervoer in Friesland verbeteren. Jij kunt daarbij helpen door je ervaringen te melden op deze site. Ga naar het Meldpunt. En help mee aan een beter OV. Een beter OV begint hier!

MeldPunt Beter Openbaar vervoer Friesland

Klik hier om je ervaring met het Openbaar Vervoer in Friesland te melden. Deze informatie gebruiken we om het OV in Friesland te verbeteren. Alle velden zijn verplicht om in te vullen. Je e-mailadres wordt niet op de site getoond. Als je liever niet onder je eigen naam het bericht wilt schrijven, mag je een schuilnaam opgeven. Als je dat niet nodig vindt vul dat twee keer (ook bij schuilnaam) je echte naam in. En dat heeft natuurlijk wel de voorkeur. Het kan zijn dat we contact met je opnemen om te controleren of je de echte afzender bent van het bericht.

GrienLinks houdt zich het recht voor om bijdragen niet te plaatsen, te verwijderen of in te korten. Als je een bijdrage opstuurt ben je daar mee accoord.

Naam: Wiesje
Onderwerp: Bus

OV-chipkaart
Bijdrage: Een andere slechte ervaring had ik toen de OV-chipkaart net was geintroduceerd. In de bus kon je blijkbaar je kaart opwaarderen maar omdat de uitleg rondom deze kaart zo belachelijk slecht was, wist ik dit niet.

Toen ik instapte bleek dat er niet voldoende geld op mijn kaart stond. Ik vroeg de busschauffeur of hij 30 seconden wilde blijven staan zodat ik geld kon wisselen voor het eurokaartje. Dit wilde hij niet en ik mocht mooi een uur buiten wachten op de volgende bus.
Naam: geen
Onderwerp: Bus

Trein

OV-chipkaart
Bijdrage: Geen problemen met de ov chipkaart. Hebben geen eigen auto, dus aangewezen op openbaar vervoer. Aaanschaf was een beetje moelijk, nu geen problemen meer. Men moet goed lezen en niet zo zeuren,we worden al in de watten gelegd!
Naam: hansje
Onderwerp: Bus

OV-chipkaart
Bijdrage: De OV kaart is mits opgewaardeerd, een geldig vervoersbewijs.
Dat de apparatuur in de bus niet voldoet of zelfs ontbreekt, kan geen reden zijn om een ander kaartje te moeten kopen. Het is vaak van dit redelijk inzicht van de chauffeurs afhankelijk of ik wel of niet mee mag met de bus. Rare zaak...
Naam: Wel
Onderwerp: OV-chipkaart
Bijdrage: Heb je een kapotte of verloren studentenkaart. Dan ben je voor het aanvragen van een nieuwe kaart eerst 3 weken kwijt. In deze tussentijd zijn de vervoerskosten voor eigen rekening. Lang leve DUO en zijn snelle afwikkeling.
Naam: stadjer
Onderwerp: Bus
Bijdrage: Bij het inchecken / uitchecken in de bus berekent de ov-chipkaart wel eens een extra halte.
Naam: Mark
Onderwerp: OV-chipkaart
Bijdrage: De studentenkaart is iets verschrikkelijks. Na een dag gebruiken al stuk, dus zelf de reizen betalen. Wanneer krijgen we ons geld terug? Uitchecken wil de helft van de tijd niet bij Connexxion.
Waarom voor studenten niet een aparte kaart. Zij mogen toch gratis reizen? Nu is dit niet het geval.
Naam: R.M.
Onderwerp: OV-chipkaart
Bijdrage: Voor de tweede maal is mijn ov chipkaart kapot, er is wederom niets aan te zien (geen beschadiging), hij doet het gewoon niet meer. Als student reis ik elke dag van Bolsward naar Leeuwarden, in Leeuwarden moet ik ook nog met de bus. Maar: voor ik weer een ov-chipkaart heb ben ik weer een maand verder, tot die tijd mag ik weer mijn vervoer betalen!!!
Ik heb het helemaal gehad met de ov-chipkaart, wat een ellende...
Naam: Sidonia
Onderwerp: Bus

Trein

OV-chipkaart
Bijdrage: In de stad Leeuwarden kan ik de hele stad door rijden met 2 strippen, dus 1,01 euro. Met de OVchipkaart kost mij hetzelfde ritje 1,39 euro. Dat is een flinke prijsstijging.
Bij het inchecken bij de trein kreeg ik geen toegang.
Naam: Heyli
Onderwerp: OV-chipkaart
Bijdrage: N.a.v.red.art.L.C.dd. 21.09.2010 het volgende: Opladen kan in Sneek bij de C-1000, activeren niet. Ook op station Sneek kan dit niet (komt ook niet vlgs. info.) Moet nu naar Leeuwarden of Heerenveen om mijn kaart te activeren, wie betaald mij de extra kosten. Dit kan toch niet.
Naam: Hette
Onderwerp: Bus

OV-chipkaart
Bijdrage: waardeloos om aan te vragen, wat is er mis met de oude kaart
 
1-10 van de 50
Volgende pagina >>
up